fbpx
Selecteer een pagina
 
DOOR KIM SOEMERS
augustus 8, 2021Blog

Hoe kun je als ondernemer efficiënter werken?

Je bent natuurlijk ondernemer geworden, zodat je het werk kunt doen wat je leuk vindt. Heb jij echter het gevoel dat je veel tijd kwijt bent aan randzaken en dat je daardoor minder tijd hebt om de werkzaamheden te doen die je juist wel graag doet? Dan is het een goed idee om efficiënter te gaan werken. Door dat te doen, ben je namelijk zo min mogelijk tijd kwijt aan bijzaken waardoor je meer tijd overhoudt voor de dingen die je juist zo leuk vindt aan het ondernemerschap. In dit artikel leg ik je uit wat efficiënt werken precies is en vertel ik je ook gelijk hoe je daar zelf vandaag nog mee aan de slag kunt gaan. Lees dus snel verder!

Is efficiënt werken hetzelfde als effectief werken?

Efficiënt werken en effectief werken zijn twee termen die vaak door elkaar heen worden gebruikt. Toch zijn het twee totaal andere manieren van werken. Daarom lichten we beide manieren van werken hieronder toe.

Wat is effectief werken?

Met effectief werken wordt bedoeld dat je de juiste dingen doet om de doelen te bereiken van de organisatie waarvoor je werkt. Voor deze manier van werken is het belangrijk dat je deze doelen helder hebt. Bij effectief werken stel je dus een doel op en ga je na hoe je dit doel zo goed mogelijk kunt bereiken. Hierbij streef je ernaar dat je de beste resultaten boekt.

Wat is efficiënt werken?

Bij efficiënt werken kijk je naar wat je allemaal kunt doen om jouw doel zo snel mogelijk te bereiken. Deze manier van werken gaat dus over het complete proces naar het bereiken van het doel toe. Je gaat na hoe je het proces zo kort en bondig mogelijk kunt laten zijn om het uiteindelijke doel te bereiken. Door dit te doen, verlies je het doel niet uit het oog en wordt het doel zo snel mogelijk behaald. Overbodige handelingen en processen sluit je hierbij uit. Hierdoor kun je ook snel beginnen met het opstellen en behalen van het volgende doel. Zodoende kun je jouw bedrijf zo snel als mogelijk laten groeien.

Hoe efficiënt werk jij al?

Ben je benieuwd naar of en hoe efficiënt jij zelf al werkt? Test dit dan!

Geef jezelf een cijfer tussen de 1 en 10 op deze vaardigheden:

  • Je verliest nooit belangrijke e-mails uit het oog.
  • Je hebt overzicht en structuur in jouw mailbox.
  • Er is geen lange lijst van mails waarmee je nog ‘iets moet doen’.
  • Ook jouw agenda is overzichtelijk en gestructureerd.
  • Je mist nooit deadlines.
  • Processen die geautomatiseerd kunnen zijn, zijn dat ook.
  • Je typt nooit dezelfde mail opnieuw.
  • Je zoekt nooit websites die je veel gebruikt telkens opnieuw op.
  • Eigenlijk Google je nooit een oplossing, want je hebt alle oplossingen al voor handen om efficiënt te werken.

Wat zou jij van bovenstaande nog kunnen verbeteren? Hieronder lees je waarom het een goed idee is om met jouw verbeterpunten aan de slag te gaan.

Bespaar jezelf tijd, stress en energie!

Door efficiënt te werken zorg je ervoor dat je geen overbodige handelingen en investeringen doet om jouw bedrijf te laten groeien. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook een hoop tijd en stress. En doordat je door efficiënt te werken zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het behalen van een doel, kun je je meer focussen op jouw klanten en hun behoeften. Hierdoor zullen zij nog meer tevreden met jou en jouw diensten zijn, waardoor de kans groot is dat ze graag klant bij je blijven. Uiteindelijk zul je door efficiënt te werken dus op alle facetten van jouw ondernemerschap de positieve gevolgen ervan merken. Het ondernemerschap word voor jezelf leuker, klanten zijn meer tevreden en blijven bij je terugkomen en jouw onderneming groeit. Reden genoeg dus om er vandaag nog mee aan de slag te gaan!

Volg mijn training ‘In 8 stappen efficiënter leren werken met jouw computer en e-mail’!

Wil je graag efficiënter leren werken? Volg dan mijn training ‘In 8 stappen efficiënter leren werken met jouw computer en e-mail’! Dit is een online training die je op elk moment van de dag en in jouw eigen tempo kunt volgen. Tijdens deze heldere training leg ik je uit hoe je meer overzicht en structuur kunt aanbrengen op jouw computer en in jouw mailbox, waardoor je veel fijner, makkelijker én efficiënter kunt werken.


Na deze training:

Weet hoe je bepaalde werkzaamheden kan standaardiseren en automatiseren.

Heb je op jouw computer en in jouw mailbox overzicht en structuur aangebracht.

Weet je welke handige tools je kunt gebruiken om jouw werkzaamheden makkelijker uit te kunnen voeren.
Zul je heel veel taken niet meer handmatig doen.

Houd je meer je tijd over voor anderen dingen.

 

Wat kun je van de training verwachten?

Deze online training bestaat uit 8 modules waarin ik stap voor stap uitleg hoe je efficiënter kunt werken. Ik leg alle stappen duidelijk en op een laagdrempelige manier uit, waardoor je ze direct zelf kunt toepassen op jouw computer of in jouw mailbox. Hierdoor heb jij na het volgen van deze training een gestructureerd en overzichtelijke mailbox en agenda en heb je jouw computer zodoende ingesteld dat je er snel op kunt werken. Hierdoor houd jij meer tijd over voor jezelf en jouw klanten.

Wil jij ook geen kostbare tijd meer kwijt zijn aan overbodige randzaken, maar jouw werk zo snel en goed mogelijk kunnen doen? Start dan vandaag nog met deze training, zodat je vanaf nu alleen nog maar efficiënter gaat werken!