fbpx
Selecteer een pagina
 
DOOR KIM SOEMERS
maart 17, 2021Blog

Ga jij starten als ondernemer? Dan komt hier een hoop bij kijken. Gelukkig kun je bij veel zaken geholpen worden! Wil jij graag bepaalde zaken door een ander laten regelen? Dan is het wel belangrijk dat je deze zaken uit handen geeft aan mensen die er echt verstand van hebben. In dit artikel leg ik je uit waarom dat zo is en hoe je voor elke tak van jouw onderneming de juiste hulp kunt inschakelen.

Als je gaat starten als ondernemer, is natuurlijk alle hulp welkom!

Ik snap dat wanneer je als ondernemer gaat starten alle hulp welkom is. Toch raad ik aan om niet zomaar over te nemen wat je bijvoorbeeld op sociale media voorbij ziet komen. Ik zie namelijk echt regelmatig voorbij komen dat mensen goedbedoelde adviezen geven aan andere ondernemers op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of LinkedIn, maar dit advies niet juist is. Je kunt veel problemen krijgen als je dat advies opvolgt. En dat wil je natuurlijk niet!

Ik kwam hier laatst een mooi voorbeeld van tegen en moest er eigenlijk een beetje om lachen:

Dit is niet de juiste manier

Ik ben geen jurist en wil ook zeker niet zeggen dat ik weet hoe je bijvoorbeeld jouw Algemene Voorwaarden moet opstellen, maar ik kan je zeker zeggen dat dit niet de juiste manier is. Als je zelf wel verstand hebt van het recht, kun je uiteraard een template downloaden en deze zelf invullen. Maar heb je daar geen verstand van? Besef dan dat het je uiteindelijk meer geld kan kosten dan dat het je oplevert. Als je dit namelijk niet goed voor elkaar hebt en jezelf juridisch niet goed indekt, kan dit problemen veroorzaken.

Verkeerde adviezen komen in elke tak van het ondernemerschap voor!

Niet alleen op juridisch gebied, maar ook op andere vlakken wordt nog vaak verkeerd advies gegeven. Het komt dus in elke tak van het ondernemerschap voor. Zo deelde ik bovenstaand voorbeeld ook op mijn Instagram en kreeg ik van andere ondernemers nog meer voorbeelden te zien. Zodoende raakte ik hierover in gesprek met een ondernemer waarmee ik samenwerk. Zij is een specialist in belastingen en ziet helaas ook omtrent dat onderwerp regelmatig verkeerde adviezen voorbijkomen.

Twee daarvan zijn:

1. Als je niks hebt aan te geven qua belasting, hoef je ook geen belastingaangifte te doen

2. Als jij in de KOR zit en jouw klant niet, dan zet je wel BTW op jouw factuur

Ik snap trouwens niet dat mensen zulke adviezen kunnen geven, want het klopt helemaal niet. En als je dit advies gaat opvolgen kun je problemen krijgen met de Belastingdienst. Daar zit niemand natuurlijk op te wachten. Daarom is het zo belangrijk dat je niet zomaar klakkeloos advies van anderen aanneemt.

Laat je door de juiste mensen helpen

Ik begrijp heel goed dat wanneer je gaat starten als ondernemer, alle hulp welkom is. Misschien heb je ook nog niet zo’n groot budget, waardoor gratis advies natuurlijk het allermooiste lijkt om te krijgen. Toch raad ik echt aan om bij belangrijke zaken omtrent je onderneming bij een specialist te raden te gaan en niet zomaar iets over te nemen wat je op het internet leest of wat een andere ondernemer tegen je zegt.

Ik help je met mijn Supercharge Your Business Programma!

Als ik zulke verkeerde adviezen tegenkom, beginnen mijn handen echt te jeuken! Dat is dan ook één van de redenen dat ik mijn Supercharge Your Business Programma heb gelanceerd. Ik wil de ondernemers die net starten ervan behoeden dat ze verkeerde adviezen opvolgen en daardoor vervelende fouten maken. Tijdens mijn Supercharge Your Business Programma kijk ik samen met jou naar welke doelen jij wilt bereiken en welke hulp jij hierbij nodig hebt. Zodoende koppel ik je aan de juiste specialist uit mijn netwerk die jou hierbij kan helpen. De samenwerkingen die ik heb gesloten zijn met echte specialisten waarmee ik zelf een goede ervaring heb en zelf ook fijn mee samenwerk. Het is namelijk ook erg lastig om de perfecte persoon ergens voor te vinden, juist omdat er zoveel aanbieders zijn die zichzelf een expert in hun vakgebied noemen. Toch is echt niet iedereen zo goed in hun vak als dat ze zelf beweren. Ga jij starten als ondernemer en wil je zeker weten dat je door de juiste mensen wordt geholpen? Dan is mijn Supercharge Your Business Programma echt wat voor jou!

Samen met mij zet je een goede basis neer voor jouw bedrijf!

Naast dat ik je aan de juiste specialisten koppel, laat ik je ook zien met welke systemen en programma’s jij het beste kan werken. Door niet alleen met de juiste specialisten, maar ook met systemen en programma’s te werken die écht bij jouw bedrijf passen heb je al direct vanaf het begin

een goede basis voor het succes van jouw bedrijf. Ik raad je namelijk alleen systemen en programma’s aan die niet alleen goed bij jouw bedrijf passen, maar die in de toekomst ook met jouw bedrijf kunnen meegroeien.

Ik maak het Supercharge Your Business Programma voor jou op maat!

Het Supercharge Your Business Programma maak ik volledig op maat voor je. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik je met een programma op maat het beste kan helpen en je de meeste waarde kan bieden. Daarom kom ik graag eerst te weten wie je bent en wat jouw toekomstplannen zijn. Wat is jouw missie? Waarom besloot je om te starten als ondernemer en welke doelen wil je bereiken? Aan de hand hiervan kan ik het Supercharge Your Business Programma voor jou inrichten en een adviesplan op maat voor je schrijven. Het adviesplan is een plan waarin stap voor stap staat wat je het beste kunt doen om jouw sleutel tot succes te bemachtigen. In het plan vertel ik je dus welke specialisten je het beste kunt inschakelen en voor welke programma’s en systemen je het beste kunt kiezen. Ik vertel je in het plan ook waar de prioriteiten liggen, zodat je direct weet waarmee je als eerste aan de slag dient te gaan om van jouw business een succes te maken! Met alle specialisten, programma’s en systemen die ik aanraad, heb ik zelf goede ervaringen. Daardoor weet ik zeker dat zij jou het beste kunnen helpen om grote sprongen vooruit te maken.

Wat zeggen anderen over het Supercharge Your Business Programma?

Ik krijg veel positieve energie van het helpen van de (startende) ondernemers. Vooral wanneer ik zie dat mijn adviezen hen ook écht helpen. Sophie is één van de deelnemers die ook ging starten als ondernemer en daarom mijn Supercharge Your Business Programma heeft gevolgd. Ze schreef er het volgende over:

“Het feit dat Kim haar eigen Business Succes Programma heeft opgezet wilt al zeggen dat ze het super vindt om startende ondernemers te helpen.

Kim haar programma geeft je de handvatten om een stap verder te komen. Als je op zoek bent naar iemand met een groot netwerk die je verder kan helpen en je aan andere professionals kan koppelen, dan is Kim degene voor jou.

Ze heeft een enorme open persoonlijkheid en vindt het heerlijk samen met je te sparren om je business naar een hoger niveau te tillen.”

Ook het Supercharge Your Business programma volgen? Meld je dan nu aan!

Met mijn Supercharge Your Business Programma begeleid ik je dus als het ware in het ondernemerschap. Dankzij mijn hulp voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt en dat kan jou een hoop tijd, geld én frustratie schelen. Wil jij starten als ondernemer of ben je inmiddels al gestart? En wil je graag weten welke keuzes jij het beste kan maken? Meld je dan nu aan voor mijn Supercharge Your Business programma!